Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 1,5 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ince formda doğrayalım
- Üzerine havucu rendeleyin birazda tuz ekleyin ve uygun bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan pırasayı soğuması için kenara alalım.
- Diğer yandan uygun bir kaba yumurta,yoğurt ,mısır unu, maydanoz, kabartma tozu ve baharatları döküp karıştıralım.
- Üzerine soğuyan pırasayı ek edip güzelce karıştıralım.
- Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim ve güzelce yayalım.
- Üzerine kaşarı kaşarın üstünde toz biber serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirelim.