Pırasa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 kol pırasa
- 2 tane havuç
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
- Çörek otu
Pırasa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ince ince doğrayıp havuçları rendeliyoruz.
- Sonrasında zeytinyağında kavuruyoruz.
- Bu evrede tuz ve karabiber koyabilirsiniz.
- Yumurta,mısır unu, yoğurt ,tuz, karabiber karıştırıp kavurduğumuz pırasalı harca ekliyoruz.
- Uygun bir fırın kabına aktarıp üzerine kaşar ve çörek otunu serpiyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????.