Pırasa Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 1 büyük havuç
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı bulgur yada pirinç
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- Tuz
- Karabiber
- Su
- Limon
Pırasa Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasalar küçük küçük doğranır, havuç rendelenir.
- Sıvı yağ konan tencerede kavrulur, rengi dönünce salçası ek edilir.
- Bulguru da ek edilir, karıştırılır. İçerisine 1 çay bardağı kaynamış su, tuz, karabiber ek edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra servis yaparken limon sıkarak servis yapabilirsiniz, mükemmel oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun????????.