bilgisayarci
FD Üye
Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 5 su bardağı suyu tencereye koyuyoruz.
- Sonra pırasalarımızın her birini 4 parmak kalınlığında kesiyoruz ve onlarıda her birini ortasından az bir halde kesip yapraklarını alıyoruz.
- Her bir bölünmüş bir adet pırasadan 7 adet falan çıkıyor.
- Daha sonra kaynattığımız suda 3 dk haşlıyoruz pırasalarımızı. Çok fazla tutmayalım suda ki çok yumuşak olmasın rahat sarılması için.
- Sonra çıkartıp çabucak sarıcaksak soğuk suda bekletebilirsiniz yaprakları.
- Ben iç harcını hazırlarken soğuduğu için yapraklarım suya tutmama gerek kalmadı.
- Öncelikle bir bardak pirincimizi yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Tavaya yağımızı ek ediyoruz.
- Daha sonra soğanları ince ince kıyıyoruz ve kavuruyoruz .
- Daha sonra pirinçleri ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
- 15 dakika kadar biraz kavurmamız gerekiyor ki pırasanın içinde kuru kuru olmasın.
- Daha sonra nane, maydanoz ve baharatlarımızı ek ediyoruz karıştırıp kapağını kapatıp dinlendiriyoruz bir 10 dk daha kafidir.
- Sonrasında iç harcımızdan katıp sarıyoruz.Püf nokta; pırasalarımızı sardıktan sonra uçlarını una batırırsanız pirinçlerinin çıkmasını önlersiniz.
- Daha sonra tencereye dizip üstüne yağ koyup salçalı su hazırlayıp kırmızı biber katıp tuz ek ediyoruz .
- Suyumuz üç su bardağı olsun tencerenin içine ve 35 -40 dk pişirip yoğurt ile servis edebilirsiniz . Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.