Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı pirinç
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Limon dilimleri
- Su
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 kase un
Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasalarımızı temizleyip yıkayalım ve 4 parmak genişliğinde keselim.
- Ortalarından uzunluğuna bıçak yardımı ile çizgi çekelim ve kaynayan suda sarılacak kıvama gelinceye kadar eritmeden haşlayalım.
- Kesik attığımız yerden tek tek açalım. (ben üzerlerindeki zarları çıkardım).
- İçi için soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim.
- Üzerine salçamızı ekleyip kavuralım.
- Pirincimizi, baharatlarımızı tuz ve suyumuzu ekleyip karıştıralım.
- Harcımız suyunu çekince içine ince ince doğradığımız maydanozumuzu ek edip güzelce karıştırıp ocaktan alalım.
- Pırasalarımızı harcımızla doldurup saralım.
- Kenarlarının dağılmaması için una bulayıp tenceremize dizelim.
- Son olarak üzerini geçmeyecek biçimde suyumuzu koyup tuz ve zeytinyağımızı ek edelim.
- Limon dilimlerimizi de koyup( isteyen koymayabilir) üzerini bir tabakla kapatıp pişirelim. ????????????.
Afiyet olsun ????.
Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı