iltasyazilim
FD Üye
Pırasa faydasıPırasanın Faydaları, pırasa ve pırasanın faydaları, pırasanın faydaları resimli, pırasa, pırasa nedir ne işe yarar,
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve dağıtılmış nitritleri ile çok şifa verici özelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için yardımcı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, pırasa yemeğinin, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği giderdiğini, hemoroidi olanlara da ferahlık sağladığını bildiriyor Uzmanlar, pırasa çorbasının, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı attığını ifade ediyor
Bütün bölümleri bariz kokulu olan pırasanın, beyaz ve yeşil kısımlarıyla zeytinyağlı ve sadeyağlı yemekleri, yalnızca beyaz kısımlarıyla dolması, mücveri ve paça denilen özel yemeği yapılır Pırasa, sebze çorbalarına katılır, börek içi olarak da kullanılır
BESLENME DEĞERLERİ
100 gr ham (pişirilmemiş) pırasanın içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 25 kalori; 1,8 gr protein; 4,6 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 13 gr lif: 27 mgr fosfor; 60 mgr kalsiyum; 2 mgr demir; 6,4 mgr sodyum; 278 mgr potasyum: 12,5 mgr magnezyum; 0,07 mgr B1 vitamini; 0,4 mgr B3 vitamini ve 15 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda görüleceği gibi, içerdiği potasyum, demir, kalsiyum mineralleri ve özellikle yüksek orandaki lifi sebebiyle kayda değer bir besin maddesi oluşunun yanı sıra;
o Pırasa şurubu göğsü yumuşatır ve öksürüğe iyi gelir Zinde bir balgam söktürücüdür: Bunun için pırasanın beyaz ve yeşil kısımları ince ince kıyılarak suda ayrıntılarıyla kaynatılıp süzülür Böylece elde edilen şuruptan günde 23 bardak içilir
o Keza pırasa idrar söktürücüdür Sindirimi kolaylaştırır: Bu etkilerinden kullanmak için bolca pırasa yenilmelidir *
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve dağıtılmış nitritleri ile çok şifa verici özelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için yardımcı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, pırasa yemeğinin, bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği giderdiğini, hemoroidi olanlara da ferahlık sağladığını bildiriyor Uzmanlar, pırasa çorbasının, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı attığını ifade ediyor
Bütün bölümleri bariz kokulu olan pırasanın, beyaz ve yeşil kısımlarıyla zeytinyağlı ve sadeyağlı yemekleri, yalnızca beyaz kısımlarıyla dolması, mücveri ve paça denilen özel yemeği yapılır Pırasa, sebze çorbalarına katılır, börek içi olarak da kullanılır
BESLENME DEĞERLERİ
100 gr ham (pişirilmemiş) pırasanın içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 25 kalori; 1,8 gr protein; 4,6 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 13 gr lif: 27 mgr fosfor; 60 mgr kalsiyum; 2 mgr demir; 6,4 mgr sodyum; 278 mgr potasyum: 12,5 mgr magnezyum; 0,07 mgr B1 vitamini; 0,4 mgr B3 vitamini ve 15 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Yukarıda görüleceği gibi, içerdiği potasyum, demir, kalsiyum mineralleri ve özellikle yüksek orandaki lifi sebebiyle kayda değer bir besin maddesi oluşunun yanı sıra;
o Pırasa şurubu göğsü yumuşatır ve öksürüğe iyi gelir Zinde bir balgam söktürücüdür: Bunun için pırasanın beyaz ve yeşil kısımları ince ince kıyılarak suda ayrıntılarıyla kaynatılıp süzülür Böylece elde edilen şuruptan günde 23 bardak içilir
o Keza pırasa idrar söktürücüdür Sindirimi kolaylaştırır: Bu etkilerinden kullanmak için bolca pırasa yenilmelidir *