Pırasa Graten Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet ince pırasa
- 3-4 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı mısır unu (buğday unu da olur)
- 3 çay bardağı süt
- Zeytinyağı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını döküp kızdırdığınız tavaya patatesleri ekleyip orta ara karıştırırarak soteleyin.
- Burada önemli olan patateslerin çok kızarmaması ve yumuşak olması gerekiyor.
- Pişen patateslerin üzerine ince ince doğradığınız pırasa ve rendelediğiniz havuçları tavaya alın.
- Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
- Pırasalar piştikten sonra süt ve unu da tavaya alıp karıştırın.
- Krema kıvamına gelene kadar pişirin.
- Orta uzunluk fırın kabı ya da borcamı tereyağı ile yağlayın ve harcı içine boşaltın.
- Üzerini spatula vb. Yardımıyla düzeltin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı