elektronikci
FD Üye
Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 4 yumurta
- 250 gram kaşar
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Pırasa Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları küp küp doğra.
- Tavada tereyağını erit.
- Yağ eriyince üstüne pırasaları ekle.
- Pırasalar kavrulurken tuz ve karabiber ekle.
- Pırasaları yüksek ateşte kavurup hazırladıktan sonra soğumasını bekle.
- 4 yumurtayı farklı bir kasede çırp.
- Üstüne 2 kaşık un ekle.
- Yeni malzemeler işin içine girdiği için tuz ve karabiber ekle yine.
- 250 gram kaşar rendele.(kaşarın yarısı yumurta karışımının bulunduğu kaba diğer yarısı ise üstüne koyulacak).
- Rendelenmiş kaşarları yumurta ve unun bulunduğu kaba ekle, karıştır.
- Üstüne kavrulmuş pırasaları ekle, karıştır.
- Küçük bir fırın kabının içini yağla.
- Karışımı kaba dök.
- Üzerine kaşar gezdir (üzerine pul biber ekleyebilirsin).
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk pişir.