elektronikci
FD Üye
Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk pırasa
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 ortaboy patates
- Rendelenmiş kaşar
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağı koyup ocağı açalım.
- Patatesleri ince ince küp küp doğrayalım ve yağda hafif kavuralım.
- Kavrulan patates e sırayla rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasaları ekleyelim.
- Tüm materyal yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavrulsun.
- Kavrulan materyale unu ekleyip bir iki dakika daha kavuralım ve sütü ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra sütü de içine çekince borcama alıp üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırına 180 dereceye verelim 20 dakika kaşarlar kızarana kadar pişirelim ve servise hazır ????.