Pırasa Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg pırasa
- 1 soğan
- 1 sarımsak
- 1çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2 kaşık tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Yıkayıp halka formunda ince ince doğradığımız pırasalarıda tencereye alıp karıştıralım.
- Hafif kavurduktan sonra baharatlarını bir çay bardağı suyu ek edip pişirelim.
- Pişirip soğuttuğumuz pırasaların üzerine yoğurdu onun üzeri eritip kırmızı toz biber eklediğimiz tereyağınıda gezdirip servis edebiliriz. Afiyet olsun????????.