Pırasa yemeği tarifi resimli Pırasa yemeği nasıl yapılır yapılışı
Malzemeler:
750gr pırasa
2 orta boy havuc
15 cay bardağı pirinc
1 tatlı kaşığı salca
1 cay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
34 corba kaşığı bitkisel yağ
15 su bardağı sıcak su
imagespirasayemeginasilyapilirresimli5ad412fba272b
Yapılışı:
Pırasaları 56 mm kalınlığında doğrayın ve suda 5 dk bekletin
Havucların dışını kazıyın ve 23 mm kalınlığında doğrayın ve onuda kararmaması icin biraz su dolu bir kabın icine alın
Tencereye yağı ilave edin Havucları sudan suzup 23 dk kadar yağda orta hararetli ateşte kavurun
Daha sonra pırasalarında suyunu suzup tencereye ilave edin Ve hemen arkasından salca ve kırmızı toz biberinide ilave edin Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp cekinceye kadar kavurun
Bu arada pirincleri ayıklayın ve yıkayıp suyunu suzun
Pırasalar saldığı suyu cekince pirincini, tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin ve yemek suyunu cekinceye kadar kısık ateşte pişirin( eğer suyunu cektiğinde havuclar daha diri ise 1 cay bardağı daha sıcak su ilave edip pişirin)
Limon eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Malzemeler:
750gr pırasa
2 orta boy havuc
15 cay bardağı pirinc
1 tatlı kaşığı salca
1 cay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
34 corba kaşığı bitkisel yağ
15 su bardağı sıcak su
imagespirasayemeginasilyapilirresimli5ad412fba272b
Yapılışı:
Pırasaları 56 mm kalınlığında doğrayın ve suda 5 dk bekletin
Havucların dışını kazıyın ve 23 mm kalınlığında doğrayın ve onuda kararmaması icin biraz su dolu bir kabın icine alın
Tencereye yağı ilave edin Havucları sudan suzup 23 dk kadar yağda orta hararetli ateşte kavurun
Daha sonra pırasalarında suyunu suzup tencereye ilave edin Ve hemen arkasından salca ve kırmızı toz biberinide ilave edin Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp cekinceye kadar kavurun
Bu arada pirincleri ayıklayın ve yıkayıp suyunu suzun
Pırasalar saldığı suyu cekince pirincini, tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin ve yemek suyunu cekinceye kadar kısık ateşte pişirin( eğer suyunu cektiğinde havuclar daha diri ise 1 cay bardağı daha sıcak su ilave edip pişirin)
Limon eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz