elektronikci
FD Üye
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım kg pırasa
- 4-5 su bardağı su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasa yemeğimizi yapmamız için pırasalarımızı temizleyip doğrayıp güzelce ılık su da yıkıyoruz.
- Tenceremize sıvı yağ koyup sonrada domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Yıkanmış doğranmış olan pırasalarımızı ek ediyoruz .
- 2 dakika ağzı kapalı bir halde bırakıyoruz.
- Az haşlanan pırasalarımıza pirinç ve suyumuzu ek edelim .
- Yemeğimiz piştikten sonra servis edebiliriz.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı