
Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 4 kısım pırasa(beyaz bölgesini kullanacağız)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kabuğu soyulup küçük doğranmış domates
- Yarım çay bardağından biraz daha az pirinç
- Gereğince tuz
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Tanımı Yapılışı
- Pırasaların kök kısımları kesilir zedeli ve sararmış dış yapraklar temizlenir.
- Pırasalar verev şekilde( 1 cm genişliğinde )kesilir ve 10 dakika suda bekletilir bu biçimde toprağından arındırmış oluruz.
- Pırasalar bir kaç kere sudan geçirip yıkayın ve daha sonra süzgece koyarak süzün.
- Tavaya sıvı yağ alınır ve üzerine yemeklik doğranmış soğan ek edilerek kavrulur.
- Domates salçasını ekleyip kavuralım.
- Küçük doğranmış domates ve havuçlar koyulur ve bir kaç dakika kavrulur.
- Pırasalar koyulur ve 6-7 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
- Kavrulan pırasaların üzerine yıkanmış pirinç eklenir.(tuz atılır ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir su ölçüsünü ölçmedim 1, 5 su bardağı kadar olabilir).
- Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ara yavaşça karıştırarak pişirir.
- Karıştırmamızın sebebi bu sayede pirinçlerin tencerenin tabanına yapışmasını önleriz.
- Şayet su eksilirse biraz su ekleyebilirsiniz.
- Pişen yemeğimizi kesinlikle limon ile servis yapmanızı öneririm.
