
Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 dal pırasa
- 2 tane havuç
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım kahve fincani pirinç
- 4-5 kaşık domates püresi
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Zeytin yağı
Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra 1 santim genişliğinde doğranır.
- Havuçlar yuvarlak yuvarlak doğranıp hazır edilir.
- Tencereye yağ koyulur, salça eklenip, biraz kavrulur.
- Daha sonra havuç eklenir biraz kavrulur.
- Üzerine pırasa eklenir, domates püreside eklendikten sonra bir iki tur karıştırılır.
- Pirinçlerde eklendikten sonra üzerine göz kararı su eklenir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Limon ile servis edilir. Afiyet olsun ????