Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pırasa
- 2 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 portakalın suyu
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ayıklayıp verev formda doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Zeytinyağında havucu soteleyip salçalarını ekleyip az kavuralım. Üzerine pırasaları ekleyip bir iki cins karıştıralım.
- Portakal ve limon suyu, tuz, yıkadığımız pirinç ve kaynar suyunu ekleyip yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Dinlenen yemeği servis esnasında bol limon suyu???? ekleyebilirsiniz.