Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 5 kol pırasa
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak pırasaların beyaz kısmı yıkanır doğranır.
- Doğrandıktan sonra tekrar yıkanır.
- Havuçları çok küçük olmayacak biçimde doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ alınır salça eklenir kavuralım.
- Daha sonra havuçlar ve pırasalar ekleyelim suyunu çekene kadar kavuralım.
- Pirinçleri yıkayıp ekleyelim.
- Tuz ve pul biber ekleyelim ve karıştıralım.
- Daha sonra iki parmak üzerine geçecek halde su eklenir ve pişirilir.
- Düdüklüde pişirirsek daha kısa müddette pişirelim. Afiyet olsun.