Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 sap pırasa (Çok uzun değildi)
- 1 adet havuç
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tuz
- İsteğe bağlı kimyon
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ dökülür ve salça 5 dk kısık ateşte kavrulur.
- Üzerine ince dilimlenmiş havuç eklenir 5 dk daha kavrulur.
- Daha sonra 1 cm kalınlığında kestiğimiz pırasalar eklenir. Kısık ateşte 10 dk yeterlice kavrulur.
- Üzerine pirinç, tuz ve kimyon eklenip üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir. Orta ara karıştırarak pişirilir.
- Pirinç piştiğinde sebzeler de yumuşamış olacaktır. Afiyet olsun.