
Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet pırasa (Ortadan ikiye bölüp yarısını yaptım)
- 1 çay bardağı yağ
- 1 litre sıcak su
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biberi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı pul biberi
Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kızarmış yağda biber, soğan ve sarımsağı güzelce pişiriyoruz.
- Sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Salça pişince de domatesi ekleyip karıştırıyoruz sonra az sıcak su katıp kaynatıyoruz.
- Sonra baharatları ekleyip karıştırın.
- Pırasayı da ekleyip, karıştırın daha sonra 1 litre sıcak suyu ekleyip, kaynamasına bırakın pırasa yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pırasa yumuşayınca da bulguru yıkayı,p ekliyoruz kısık ateşte 10 – 15 dakika kaynamasına bırakalım. Afiyet olsun şimdiden ????
.
Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı