Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 500 gram pırasa
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ,karabiber ve pul biber
- Tereyağı ve sıvı yağ
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin yapımına iç harcı yaparak başlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğanları ve salçayı kavuralım ince ince doğradığımız pırasayı ekleyelim bir iki yemek kaşığı su be baharatları ekleyerek kısık ateşte pişirelim soğumaya bırakalım.
- Hamur için un tuz sirke ve başlangıç için 1,5 su bardağı suyu ekleyelim ve kalan yarım bardak suyu kontrollü ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dakika dinlendirmeye bırakalım. (arnavut böreği için bezeleri tepsi büyüklüğüne göre ayarlamamız önemli. Verdiğim ölçüler 35 cm lik tepsi için ideal. Eğer tepsiniz büyükse hamuru biraz daha fazla yoğurabilirsiniz. )
- Hamuru eşit 17 bezeye ayıralım.
- İlk olarak 9 bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp ara katlarını erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayalım ve üst üste koyalım kalan 8 bezeyi başka bir tabağa üst üste yine aralarını yağlayarak dizelim.
- Daha sonra tepsiyi yağlayalım.
- Üst üste dizdiğimiz 9 bezelik hamuru alalım ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açalım, hafif hamur kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye aldığımız hamurumuzun üstüne iç harcını ekleyelim.
- 8 bezelik hamurumuzu alıp yine tepsi büyüklüğünde açalım ve iç harcımızın üzerini kapatacak şekilde düzenleyelim.
- Kenardan sarkan kısımları içe doğru bükelim.
- Üzerine kalan yağ karışımını sürelim ve 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun ????.