Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pirasali-arnavut-boregi.jpg

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için:
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
İç harcı için :
  • 500 gram pırasa
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz ,karabiber ve pul biber
Ara katlar için :
  • Tereyağı ve sıvı yağ

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Böreğin yapımına iç harcı yaparak başlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Soğanları ve salçayı kavuralım ince ince doğradığımız pırasayı ekleyelim bir iki yemek kaşığı su be baharatları ekleyerek kısık ateşte pişirelim soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için un tuz sirke ve başlangıç için 1,5 su bardağı suyu ekleyelim ve kalan yarım bardak suyu kontrollü ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru 15 dakika dinlendirmeye bırakalım. (arnavut böreği için bezeleri tepsi büyüklüğüne göre ayarlamamız önemli. Verdiğim ölçüler 35 cm lik tepsi için ideal. Eğer tepsiniz büyükse hamuru biraz daha fazla yoğurabilirsiniz. )
  5. Hamuru eşit 17 bezeye ayıralım.
  6. İlk olarak 9 bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp ara katlarını erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı ile yağlayalım ve üst üste koyalım kalan 8 bezeyi başka bir tabağa üst üste yine aralarını yağlayarak dizelim.
  7. Daha sonra tepsiyi yağlayalım.
  8. Üst üste dizdiğimiz 9 bezelik hamuru alalım ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açalım, hafif hamur kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye aldığımız hamurumuzun üstüne iç harcını ekleyelim.
  9. 8 bezelik hamurumuzu alıp yine tepsi büyüklüğünde açalım ve iç harcımızın üzerini kapatacak şekilde düzenleyelim.
  10. Kenardan sarkan kısımları içe doğru bükelim.
  11. Üzerine kalan yağ karışımını sürelim ve 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun ????.
Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt