Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı

Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı
0
35

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet tek pırasa
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker limonsuyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su

Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı küçük yemeklik doğrayalım. Pırasaları iki cm eninde doğrayalım, tencereye yağları soğanı ekleyip, 2 dk kavuralım.
  2. Sonra pırasayı ekleyelim 5 dk kısık ateşte kavuralım suyunu verelim tuz şekeri karabiber serpelim.
  3. Pirinci ılık tuzlu su ile yıkayalım, süzelim, kaynayan pilav suyuna salalım limon suyu da verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Pişince ocağı kapatıp, havlu kağıt koyalım demlenmeye bırakalım, sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt