
Pırasalı Börek (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dal pırasa
- 1 çay bardağı lor
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, zerdeçal, kırmızı biber
- 1 çay bardağı artı bir yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
- 1 çay kaşığı karbonat limon veya sirke ile aktive edilmiş
- Çörek otu
Pırasalı Börek (Glutensiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ortadan ikiye kesip ince ince doğrayıp bir kaba alıyoruz .
- Üzerine zeytinyağı, yoğurt, lor, salça tuz ve baharatları koyup iyice karıştırıp birbirine yediriyoruz.
- Daha sonra yumurta karbonat ve unu ilave ediyoruz .
- Yağlanmış küçük kare borcama harcı döküp çörekotunu serpin.
- 180 derecede önceden ısınmış fırına koyup dereceyi 150 yapıyoruz.
- 30 dk kontrollü pişiriyoruz. Afiyetler olsun.