
Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yufka
- 500 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
- Sütü, sirkeyi ve sıvı yağı karıştırıp sos haline getirelim.
- Pırasayı doğrayalım.
- Havucu rendeleyelim.
- Sıvıyağ ile havucu ve pırasayı kavuralım.
- Bir yufkayı serelim üzerine sostan sürüp 2. Yufkayı da üzerine serip soslayalım.
- 12 kesime bölüp pırasalı harçtan koyalım.
- Kalem böreği üzere saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.