Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pirasali-borek-14.jpg

Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
Sosu için;
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç gereci;
  • 2-3 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük kase peynir
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Pırasaları ince ince kıyıp tavaya alalım ve içine havuçları rendeleyelim.
  2.  İçine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatları koyarak kavuralım.
  3. Bir kasede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpalım.
  4. Tezgaha yufkayı serip üzerine sosun üçte birini sürelim.
  5.  Pırasalı harcın ve peynirin yarısını yufkanın her yerine gelecek formda serpelim.
  6.  Yufkayı her iki tarafından da ikiye keserek 4 adet üçgen kesim elde edelim.
  7. Modüllerin küçük tarafından içe yanlışsız sararak yağladığımız kalıba kolböreği üzere üst üste gelecek biçimde yerleştirelim. (ben 30 cm lik kek teflon kek kalıbı kullandım. ).
  8.  İkinci yufka içinde birebir süreci yapalım ancak sosun üçte birini de üzeri için ayıralım.
  9. Böreği tepsiye dizip kalan sosu da üzerine sürdükten sonra 200 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  10.  Piştikten sonra biraz soğuyunca tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun ????.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt