Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pırasa
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 kaşık salça
- 5 adet yufka
- 1su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısını ayır)
- Yumurta sarısı
Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğruyoruz sıvı yağı koyup pırasayı ekliyoruz .
- Biraz kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz sonra tuzunu biberini koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları üçgen biçiminde kesip sosu sürüyoruz sonra pırasayı koyup istediğiniz üzere form verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun.