bilgisayarci
FD Üye
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı soda
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 4 adet büyük boy pırasa
- Yarım çay sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hazırlanan sos
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
- Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir.
- Pırasalar pişince salça eklenir ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir.
- Karışım soğuyunca börek sarılır.
- 2 yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür.
- Üzerine 2. Kat yufka daha konuşur ve sos sürülür.
- 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haline ne getirilir.
- Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
- Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
- Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.