Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım.
- 1 havucu da soyup rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ koyup pırasa ve havucu ölene kadar kavuralım.
- Baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Yufkaları evvel ortadan ikiye katlayın,sonra tekrar köşelerden katlayın,ve tekrar köşelerden katlayıp ortadan kesin böylece üçgen yufkalar elde ediyoruz????. Ben bu türlü kesiyorum pratik oluyor tek tek uğraşmıyorum.
- Sonra tek bir üçgen olarak kesilmiş yufkayı alalım ve üzerine sıvı yağ sürelim.
- Hazirlamış olduğumuz pırasalı harçtan geniş olan kısmına gerçek 1 yemek kaşığı koyup yayalım. Ve sigara böreği sarar üzere saralım.
- Bütün yufkalara tıpkı süreci uygulayıp fırın tepsimize dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????.