Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 kilo pırasa
- 250 gr kıyma
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kıymayı az sıvı yağ da kavuralım.
- Ardından rendelediğimiz havuçları ek edelim 2 dakika daha soteleyelim.
- Pırasaları ek edip baharatları ek edelim karıştıralım kapağını örtüp pırasaların suyunu çekmesini bekleyelim suyunu çeken pırasalar iç harcı artık olmuş demektir ocaktan alalım.
- Başka bir kapta yumurta süt sıvı yağ çırpalım.
- Yufkaları üçgen biçiminde keselim birinci olarak hazırladığımız sosdan sürelim.
- Daha sonra iç harcı koyup sigara böreğinden geniş olacak halinde saralım.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
- Üzerine artan sosu sürüp susam yada çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.