elektronikci
FD Üye
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet hazır yufka
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasayı ince ince doğrayın yıkayın sıvı yağ tencereye alalım sonra pırasalarımızı ekleyelim.
- Daha sonra salçamızı tuzumuz ekleyelim su çekince altını kapatalım.
- Daha sonra soslarımızı hazırlayalım.
- Yufkalarımızı serelim üst üste ortan keselim ve hepsini üst üst alalım.
- İlk iç sosumuzu sonra harcımızı kenarına koyup saralım tepsimize yuvarlak formu verelim.
- Diğer yufkalara da tıpkı süreci yapıp etrafına sarın daha sonra üzeri için hazırlanan sosumuzu fırça yardımıyla sürün fırına verin ben 200 derece pişirdim 30 dk kâfi oldu. Afiyet olsun.