Pırasalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dal pırasa
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Zeytinyağı
- Pull biber
- Karabiber
- Tuz
- Pilavlık bulgur
Pırasalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ortadan kesip ince ince soğan doğrar gibi doğrayalım.
- Tencereye döküp zeytin yağı ile kavuralım.
- Salça (Salça karışık olacak 1 yemek kaşığı) pul biber karabiber ve tuzu ekleyip kavuralım.
- Bulgurumuza ekleyip üzerini azcık geçicek şekilde şu ekleyip pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra karıştırıp 10 dk demlenmesini sağlayalım.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz biz öyle seviyoruz. Afiyet olsun.