
Pırasalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç malzeme için;
- 4-5 dal pırasanın beyaz kısımları
- 150 gram kıyma
- 1orta boy soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
Pırasalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç malzeme hazırlanır soğan ve pırasa küçük doğranır, az yağla kavrulur. Salça eklenir kavurmaya devam edilir, 1 çay bardağı su eklenir suyu çekene kadar pişirilir kıyma da eklenir kavrulur baharat eklenir soğumaya bırakılır.
- Sos hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp homojen bir karışım elde edilir.
- İlk yufka serilir, üzerine 4-5 yemek kaşığı sos sürülür diğer yufka üzerine serilir, tekrar sos her yerine gelecek şekilde sürülür iki yandan çok az içine doğru katlanır alttan da katlanır ve alttan katladığımız yere iç harç koyulup sarılır ve eşit şekilde kesilir.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye yerleştirip, 200 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirilir afiyet olsun.