Pırasalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2-2,5 su bardağı su
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 tane pırasa yapraklarıyla birlikte
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 demet dere otu
- Karabiber,tuz, pul biber
Pırasalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamur olarak un, maya,tuz ve su atın suyu yavaş yavaş dökün ele yapışmayacak hamur olacak ve hamurdan bezeler yapıp küçük üzerini örtüyle kapatalım.
- Kurumaması için sonrasında hamurlar dinlenirken iç harcı hazırlayalım ilk öncelikle tavaya zeytin yağı döküp pırasaları kavuralım.
- Ardından dere otu atalım ve baharatları atalım kavuralım.
- 1 -2 dk o olduktan sonra kenara alıp soğumasını bekleyelim ve hamura geçerek 1 tane beze alalım un ile serperek açalım.
- Hamur ince olacak ve ardından hamurun yarısına iç malzemesi koyalım ve kapatalım.
- Açılmayacak şekilde sonra tavada yağsız olarak arkalı önlü kızararak pişirelim.
- Servise almak gözlerimizi üzerine tereyağ sürelim. Tüm hamurlar bitene kadar aynı şekilde devam afiyet olsun ????.