Pırasalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 2 kg pırasa
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- İsteğe bağlı beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Pul biber
- Yarım paket kuru maya (ben kalan hamurla bazlama yaptığım için mayada katıyorum ama katmasanızda olur)
- 3 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- Tuz
Pırasalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yıkanmış pırasaları çok ince doğrayıp kavuruyoruz .
- Kavrulunca pırasalar soğuduktan sonra bütün malzemeleri karıştırıyoruz .
- Sonra hamuruna geçip malzemelerle yoğuruyoruz .
- Böreklerde hamurun yumuşak olmaması daha iyi oluyor merdane veya oklavayla açarken biraz sert olması daha kolay olur yapışmaz.
- Hamura maya kattıysanız biraz bekletelim , katılmadıysa direk böreğe geçiş yapabiliriz.
- Mandalina büyüklüğünde bi kaç bezelere ayıralım dinlenmiş hamurumuzu ben merdane kullanıyorum onunla bezemizi alıp unlayalım ve yuvarlak şekilde açalım.
- Yarı kısmına iç harcı katıp kapatalım ve tavaya yerleştirelim .
- Orta ateşte pişsin hepsinde aynısını uygulayalım ve böylelikle böreğimiz hazırdır afiyet olsun.