Pırasalı Graten Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pırasa
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı un (ben tam buğday kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Pırasalı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince kıyalım.
- Akabinde patatesleri soyup ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyelim.
- Havucumuzu soyup rendeleyelim.
- Yağımızı tavaya alıp ocağı yakalım.
- Biraz kızardıktan sonra evvel patatesleri rengi değişmeden biraz kızartalım.
- Üzerine pırasaları ve havuçları ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra sütü,unu ve baharatları ekleyelim büsbütün yumuşayıp pişirelim.
- Pişen gereçleri tereyağı ile yağladığımız küçük uzunluk fırın kabına alalım .
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpip 190 derece fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra yemeğimiz servise hazır afiyet olsun ????.