Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek
0
102

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı ılık su
İç harcı için;
  • 1 kilogram pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çok az su
Hamurları yağlamak için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100-150 gram margarin

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu bir kaba koyup ortasını açıp tuz, sirke ekleyip azar azar ılık su dökelim ve yoğuralım. Hamurdan 20 eşit beze yapalım. Üzerine bez örtüp bir saat dinlendirelim.
  2. Hamur dinlenirken, pırasaları ince ince doğrayalım, havuçları rendeleyelim. Tencereye sıvı yağ koyalım ve havuçlarla pırasaları kavuralım. Üzerine salçaları ve baharatları ekleyelim, pişmesi için çok az su katabiliriz.
  3. Bezelerimizi tabak büyüklüğünde açıp ortasına sıvı yağ ve erittiğimiz margarini karıştırıp her katına yağı sürelim. En son (Onuncu) bezenin üzerine sürmeyelim. Öbür on bezeyede tıpkı şeyleri yapalım.
  4. Üst üste koyduğumuz on bezeyi merdane ile börek yapacağımız tepsi boyutunda açalım. Tepsiyi yağlayıp hamuru koyalım. Hamurumuzun üzerine iç harcını yayalım.
  5. Geriye kalan onlu bezeyi de açıp, iç harcın üzerine serelim. Alt ve üst yufkayı birbirine bastırıp yapıştıralım, kapatalım. Tepsinin ortasına bir bardak koyalım kenarlarından keselim.
  6. Ortadan kenarlara yanlışsız üçgen dilimleri istediğiniz incelikte dilimler halinde keselim. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Sosu için; 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 kilo kadar pırasa3 adet soğan1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Baklavalık Yufkadan El Açması Lezzetinde Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 20 tane baklava yufkası İçi için 3 dal pırasa1 tane havuç1 küçük kase lor peyniriKarabiberPulbiberTuz2 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için 1 tane yumurta1 çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağı Baklavalık Yufkadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Pırasalı Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo pırasaYarım kilo köy peyniri1 küçük kase zeytinyağıBir tutam tuz5 su bardağı un Üzeri için: 1 yumurtaBir miktar zeytinyağı Pırasalı Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo pırasa250 gr kıyma1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pulbiber Hamur için; 1 kilo unTuzYarım paket kabartma tozuSu (Yumuşak bir hamur olacak) Ortalarına sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kıymalı Havuçlu Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Sosu için; 1,5 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta2 yemek kaşığı nişasta (Çıtır çıtır olsun diye istemeyen koymaya bilir) İç gereçleri için; 1 kilo pırasa200-250 gram kıyma2 adet havuç1 soğan1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt