elektronikci
FD Üye

Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Harcı için;
- 3 adet yufka
- 1 adet orta boy soğan
- 3 dal pırasa
- 1 adet büyük boy havuç
- 2 demet ıspanak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
Pırasalı Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve diklemesine dörde kesip ince ince kıydığımız pırasaları zeytinyağında 2 dakika kadar kavuralım.
- Kabuğunu soyup rendelediğimiz havuçları da tavaya alıp soğanlar pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakları da ilave edip ıspanaklar sönünceye kadar pişirelim.
- Karışıma tuzu ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım ve harcı soğuması için kenara alalım.
- 3 yufkayı üst üste koyup önce ikiye, sonra dörde ve sekize olmak üzere toplamda 3 yufkadan 24 parça olacak şekilde üçgen şeklinde keselim ve kestiğimiz yufkaları üst üste dizelim.
- Bir kapta sos malzemelerinin tamamını homojen oluncaya dek çırpalım.
- Soğuyan harcımıza 1 su bardağı peyniri ilave edip karıştıralım.
- Yufkaların üzerini sos ile güzelce ıslatalım ve büyük kenarına harcımıza uzunlamasına yayarak kenarlarını içine kıvırıp saralım ve tepsiye dizelim.
- Böreklerin üzerini kürdanla deldikten sonra kalan sosu üzerlerine gezdirelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun ????.