Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Kare Çıtır Börek

Pırasalı Kare Çıtır Börek
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pirasali-kare-citir-borek.jpg

Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet günlük yufka
  • 1 bağ pırasa
  • 300 gr.böreklik lor
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
️Böreklerin üstüne sürmek için ;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu, haşhaş
Sosu için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz ,bunun için pırasaları  yıkıyoruz  ve küçük küçük doğrayıp kenara  bırakıyoruz.
  2. Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine  pırasayı ekleyip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave ediyoruz.
  3. Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra lorunu karıştırıp iyice harmanlıyoruz ve iç harcımız hazır.
  5. Yufkamızdan bir tane alarak tezgaha serelim ıslatmak için hazırladığımız bir çay bardağı ve sıvı yağdan oluşan karışımı güzelce karıştırıp yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim.
  6. Yufkamızı gözleme yapar gibi önce yanlarını birleştirelim daha sonra diğer iki yanını da birleştirerek tam bir kare elde ederim elde ettiğimiz kareyi bir bıçak yardımı ile tekrar dörde bölelim böylelikle bir yufkadan dört adet kare elde etmiş oluyoruz.
  7. Hazırladığımız iç harçtan her karenin içine iki yemek kaşığı kadar koyarak zarf şeklinde kapatarak katladığımız yer altta kalacak şekilde tepsimize alalım.
  8. Üzerine bol yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180°fırında nar gibi kızarana dek pişirelim.
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,769Mesajlar
29,848Kullanıcılar
forexsaplarSon üye
Üst Alt