Pırasalı Kiş Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı mısır unu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı siyez unu
- 3-4 kısım pırasa
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Pırasalı Kiş Tanımı Yapılışı
- İçi için pırasalar ince ince doğranır.
- 2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı eklenmiş bir tencerede pembeleşene kadar kavurulur.
- Tuz, karabiber ve krem peynir koyulup karıştırılır.
- Hamuru için tüm gereçler ile yumuşak bir hamur yoğurulur ve kiş kalıbının içine yerleştirilir.
- Kenarları kalıbın içinde yükseltilir çatalla delikler açılır.
- Üstüne kavrulan pırasa yayılır ve 180 derece fırına gönderilir pişmesine yakın kaşarı da koyup biraz daha pişirelim ve hazır, afiyet olsun.