Pırasalı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1.5- 2 su bardağı un
- 1 adet orta uzunluk pırasa
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 paket krema
Pırasalı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı, yumurta ve yoğurt karıştırılır.
- Kalan materyal de eklenip yoğurulur.
- Hamurumuz streç sinemaya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- İç harcımızı hazırlamak için pırasa doğranır, zeytinyağında kavrulur.
- Baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
- Dinlendirilen hamurumuz kalıbımıza nazaran merdane yardımıyla açılır. Ve kalıba yerleştirilir.
- Soğuyan pırasalı harç hamurunuzun üzerine dökülür.
- Farklı bir kapta yumurta ve krema çırpılır. Pırasalı harcın üzerine dökülür.
- En son kaşar rendesi de eklenir ve 180 derece de yaklaşık 30 -35 dakika pişirilir. Servise hazır,afiyet olsun.