
Pırasalı Kuru Dometesli Pilav Tanımı İçin Materyaller
Üzeri için materyaller
- 4 sap pırasa
- 10 adet çeri domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 bardak baldo pirinç
- 2 bardak ılık su
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pırasalı Kuru Dometesli Pilav Tanımı Yapılışı
- Hazırlanış pırasa ve domatesi dilim dilim doğruyoruz.
- Pirinci yıkayıp suyunu düzgünce süzüyoruz.
- İnce doğradığımız pırasa ve domatesi tepsiye alıp, yağlayıp, tuz ve kekiği ekliyoruz.
- 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika aralıklarla denetim ederek pişiriyoruz. 40 dakika sonra fırından alıp kalan zeytinyağını döküp yeterlice karıştırıp, tekrar tepsiye yayıyoruz.
- 15-20 dakika daha pişirip fırından alıyoruz. Bu sırada pilavı 2 yemek kaşığı tereyağı eklediğimiz tencerede uygunca soteliyoruz.
- 2 bardak pirince 2 bardak su 1 bardak tavuk suyu ekleyip, dileğe nazaran 1 tatlı kaşığı tuz ek ediyoruz.
- Orta kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine havlu kağıt serip 15 dakika servis öncesi dinlendiriyoruz. Görseldeki üzere servis edebilirsiniz.