Pırasalı Lokmalık Gül Böreği (Mayasız Ve Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı tereyağ
- 5-6 tane pırasa
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
Pırasalı Lokmalık Gül Böreği (Mayasız Ve Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kasenin içine elenerek un koyulur ve havuz gibi açılıp içine ılık su ile tuz eklenir.
- Hamur özdeşleşene kadar 5 dakika yoğrulur.
- Ele yapışmayan orta sertlikteki hamura tereyağ eklenip iyice yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.
- Pırasalar ilk katı alınıp temizlendikten sonra 4 e bölünüp doğranır.
- Pırasayı çiğden koymak isterseniz yıkadıktan sonra tuz ile ovarak kullanabilirsiniz.
- Sotelemek isterseniz tavada zeytinyağı ile diriliğini kaybedene kadar 5 dakika çevirip kapatın. Ben bunu tercih ettim.
- Hamur 13 tane minik bezeye ayrılır. Her beze sıvı yağ ile yağlanır ve 15 dakika dinlendirilir.
- Her bezeden önce tezgaha birkaç damla sıvı yağ dökülür.
- Hamur üzerine koyularak merdane ile rulo açılır. Ortasına pırasa koyulur.
- Kenarlar ortaya doğru kapatılır ve gül şeklinde yuvarlak sarılır.
- Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılan 190 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.