teknolojiuzmani
FD Üye
Pırasalı Midye Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 3-4 kol pırasa
- 1/2 (yarım) çay bardağı lor peyniri
- 1/2 (yarım) çay bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- (aynı sosun kalanını üzerine süreceğiz)
- Kalan sos
- İsteğe nazaran susam, çörek otu, haşhaş (ben börek midye halinde olduğu için bir şey atmadım.)
Pırasalı Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı evvel hazırlıyoruz. (soğuması için)
- Pırasaları ince ince kıyıyoruz.
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyup ısınınca pırasaları ekliyoruz.
- Pırasalar kavrulunca salça ve baharatları ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
- Ilıyınca peynirleri ekliyoruz. Yeterlice soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için ;1 yumurtayı uygunca çırpıp yavaş yavaş evvel yağı sonra sütü ekliyoruz.İyice çırpıyoruz.
- Yufkaları 4 eşit kesime bölüyoruz. Üçgen üçgen olacak formda.
- Yufkalara sos sürüp üç kısmından daire kısmına yanlışsız katlayarak geliyoruz.
- Sonra yufkanın iki ucunu birleştirip iç harcı koyuyoruz.
- Yufkayı biriktirdiğimiz tarafa gerçek katlıyoruz.
- Ters çevirip tepsiye diziyoruz.
- Üzerine sosu sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.