Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pırasalı Midye Böreği

Pırasalı Midye Böreği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Pırasalı Midye Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
İç harcı için;
  • 3-4 kol pırasa
  • 1/2 (yarım) çay bardağı lor peyniri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Sosu için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • (aynı sosun kalanını üzerine süreceğiz)
Üzeri için;
  • Kalan sos
  • İsteğe nazaran susam, çörek otu, haşhaş (ben börek midye halinde olduğu için bir şey atmadım.)

Pırasalı Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı evvel hazırlıyoruz. (soğuması için)
  2. Pırasaları ince ince kıyıyoruz.
  3. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyup ısınınca pırasaları ekliyoruz.
  4. Pırasalar kavrulunca salça ve baharatları ekleyip salça kavrulana kadar pişiriyoruz.
  5. Ilıyınca peynirleri ekliyoruz. Yeterlice soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sosu için ;1 yumurtayı uygunca çırpıp yavaş yavaş evvel yağı sonra sütü ekliyoruz.İyice çırpıyoruz.
  7. Yufkaları 4 eşit kesime bölüyoruz. Üçgen üçgen olacak formda.
  8. Yufkalara sos sürüp üç kısmından daire kısmına yanlışsız katlayarak geliyoruz.
  9. Sonra yufkanın iki ucunu birleştirip iç harcı koyuyoruz.
  10. Yufkayı biriktirdiğimiz tarafa gerçek katlıyoruz.
  11. Ters çevirip tepsiye diziyoruz.
  12. Üzerine sosu sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Pırasalı Midye Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka1 kilo pırasaTuzPulbiberKarabiber Üzerine Yumurta sarısıBiraz yoğurt Pırasalı Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasaları küçük küçük kesip baharatlarla kavuralım. Yufkaları 4e bölelim ce bir parçasını at ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pırasalı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka İçi İçin; 1 kilo pırasa4 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet havuç1 kaşık salça (çok az)Tuz, karabiber, kırmızı biber Sosu İçin; 1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 6 yufka İç harcı için; 1 kilo pırasa2 tane havuç4 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiberAcı pul biber Sosu için; 1 tane yumurtaYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurt1 adet sade soda Üzeri için; Çörek otuSusam Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı İçin Gereçler Hamur için 5,5 su bardağı un2 su bardağı ılık suTuz İçi için 1 demet pırasa3-4 yemek kaşığı yoğurt1 yumurtaSıvıyağTuz Sürmek için 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı Arnavut Böreği Görüntülü Tanımı Yapılışı Un tuz ve ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pırasalı Yufka Böreği Tanımı İçin Materyaller 5 yufka İç harcı için: 4-5 sap pırasa1 tatlı kaşığı salça3 yemek kaşığı sıvı yağTuz ,kırmızı tatlı biber ,pul biber Sosu için: 1, 5 su bardağı (200 ml) sıvı yağ4 yemek kaşığı un1, 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi Pırasalı Yufka Böreği Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt