iltasyazilim
FD Üye
Pırasalı Patatesli Börek ( Su Böreği Tadında Yemeye Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane yufka
*Yarım kilo pırasa
*2 tane haşlanmış patates
*5 yemek kasığı sıvı yağ
*Tuz, pulbiber, karabiber (ağız tadınıza göre)
Sosu için;
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı süt
*1 tane soda
*Bir tutam tuz
*
Pırasalı Patatesli Börek ( Su Böreği Tadında Yemeye Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı Öncelikle kışların vazgeçilmezi tava böreğimiz yemeye doyamayacağınız pratik hemen çabucak yapabileceğiniz hem kahvaltılarda hem misafirlerinize çabucak yapabileceğiniz enfes bir börek tarifi, şiddetle denemenizi tavsiye ederim Öncelikle tavaya sıvı yağ alalım minik minik doğradığımız pırasaları, haşladığımız patatesi ,üzerine biraz tuz ,pulbiber ve karabiber atıp güzelce bir kavuralım Tabii ki bir taraftan da sosunu hazırlayalım tüm malzemeleri karıştıralım iyice çırpalım Böreği yapacağımız tavaya biraz sıvı yağ döküp güzelce tavanın her tarafına yedirelim daha sonra yufkaları küçük küçük parçalara bölüp tavaya yerleştirelim Üzerine hazırladığımız sostan biraz dökelim bir fırça yardımıyla yedirelim ,daha sonra böreğin iç harcını yufkaların üzerine güzelce her tarafına gelecek şekilde yayalım Kalan yufkaları küçük küçük parçalar halinde üzerini kapatalım ,kalan sosun hepsini üzerine dökelim Böreğimizi ocağa alalım ,önce kısık ateşte biraz harlanacak daha sonra orta ateşte pişireceğiz ve alt yüzünü de çevirip pişirelim
*2 tane yufka
*Yarım kilo pırasa
*2 tane haşlanmış patates
*5 yemek kasığı sıvı yağ
*Tuz, pulbiber, karabiber (ağız tadınıza göre)
Sosu için;
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı süt
*1 tane soda
*Bir tutam tuz
*
Pırasalı Patatesli Börek ( Su Böreği Tadında Yemeye Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı Öncelikle kışların vazgeçilmezi tava böreğimiz yemeye doyamayacağınız pratik hemen çabucak yapabileceğiniz hem kahvaltılarda hem misafirlerinize çabucak yapabileceğiniz enfes bir börek tarifi, şiddetle denemenizi tavsiye ederim Öncelikle tavaya sıvı yağ alalım minik minik doğradığımız pırasaları, haşladığımız patatesi ,üzerine biraz tuz ,pulbiber ve karabiber atıp güzelce bir kavuralım Tabii ki bir taraftan da sosunu hazırlayalım tüm malzemeleri karıştıralım iyice çırpalım Böreği yapacağımız tavaya biraz sıvı yağ döküp güzelce tavanın her tarafına yedirelim daha sonra yufkaları küçük küçük parçalara bölüp tavaya yerleştirelim Üzerine hazırladığımız sostan biraz dökelim bir fırça yardımıyla yedirelim ,daha sonra böreğin iç harcını yufkaların üzerine güzelce her tarafına gelecek şekilde yayalım Kalan yufkaları küçük küçük parçalar halinde üzerini kapatalım ,kalan sosun hepsini üzerine dökelim Böreğimizi ocağa alalım ,önce kısık ateşte biraz harlanacak daha sonra orta ateşte pişireceğiz ve alt yüzünü de çevirip pişirelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.