Pırasalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 750 gram pırasa
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yumurta
- Biraz çörek otu
Pırasalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için olan malzemeleri un hariç koyulup karıştıralım, kontrollü olarak un ekleyelim. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı.
- Hamur dinlenirken, pırasalar küçük küçük keselim, baharatları ilave edilip ovalım.
- Hamuru 4 parçaya ayıralım, elle dikdörtgen şeklinde açalım.
- Ortasına iç harcını koyup pide şeklinde kapatalım.
- Kapatılan kısım alt tarafa gelecek şekilde tepsiye koyalım.
- Yumurtayı kırıp çırpalım, pidemizin üzerine sürelim, üzerine de çörek otu serpelim.