
Pırasalı Rulo Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya yahut bir paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 sap pırasa
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Baharatlar (Karabiber toz biber kimyon vs..)
- Tuz
Pırasalı Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika kadar üstünü kapatıp mayanın kabarmasını bekliyoruz.
- Sonra yumurta, sıvı yağ, tuzu ekleyip, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ek edip, hamur özleşene kadar yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz yarım saat kadar.
- O sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. Soğan ve salçayı kavurup doğradığımız pırasayı ekliyoruz. Baharat ve tuz ekliyoruz. Orta derece kavuruyoruz.
- Mayalanan hamuru güzelce yoğurup iki modüle bölüyoruz ve yağ ile elimizle hamuru açıyoruz. Harcımızı koyup, rulo yapıyoruz. Yarım saat kadarda bu biçimde tepsi mayası yapıyoruz.
- Sonra üstüne yumurta sürüp susam çörekotu serpip evvelden ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz. Yarım saat kadar pişiyor ancak siz devamlı denetim edin üstü kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun ????.