Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır Tarifi
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yapılışı
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır
imagespirasaliveispanaklisigirtarifiresimli5ad4244ea238d
Malzemeler
400 gr bonfile 12 kg ıspanak 2 pırasa 2 corba kaşığı soya sosu 2 corba kaşığı balık sosu 3 corba kaşığı sıvıyağ 56 dal taze kişniş 2 tatlı kaşığı tane karabiber 2 diş sarımsak 1 corba kaşığı kahverengi şeker 1 su bardağı su 12 su bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu
Yapılışı
Bonfileyi 2,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin Karabiberleri dovun Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 corba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dovulmuş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden gecirin Elde ettiğiniz karışımı etlerin uzerine dokerek, ustunu kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin Etleri marinad karışımından cıkarın ve kalan karışımı saklayın Tavada veya bir Wok'ta 1 corba kaşığı yağı kızdırın İcine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar cevirerek kızartın Uzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın Daha sonra etleri sostan cıkartın ve sıcak tutun Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın Ispanakları parcalar halinde kesin Pırasaları ince halkalar halinde kıyın Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın Pırasaları icine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun Ispanakları pırasaların uzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın Uzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin uzerine dokun Hepsinin uzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle susleyerek sıcak olarak servis yapın
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır yapılışı
Pırasalı Ve Ispanaklı Sığır
imagespirasaliveispanaklisigirtarifiresimli5ad4244ea238d
Malzemeler
400 gr bonfile 12 kg ıspanak 2 pırasa 2 corba kaşığı soya sosu 2 corba kaşığı balık sosu 3 corba kaşığı sıvıyağ 56 dal taze kişniş 2 tatlı kaşığı tane karabiber 2 diş sarımsak 1 corba kaşığı kahverengi şeker 1 su bardağı su 12 su bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu
Yapılışı
Bonfileyi 2,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin Karabiberleri dovun Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 corba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dovulmuş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden gecirin Elde ettiğiniz karışımı etlerin uzerine dokerek, ustunu kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin Etleri marinad karışımından cıkarın ve kalan karışımı saklayın Tavada veya bir Wok'ta 1 corba kaşığı yağı kızdırın İcine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar cevirerek kızartın Uzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın Daha sonra etleri sostan cıkartın ve sıcak tutun Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın Ispanakları parcalar halinde kesin Pırasaları ince halkalar halinde kıyın Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın Pırasaları icine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun Ispanakları pırasaların uzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin
Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın Uzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin uzerine dokun Hepsinin uzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle susleyerek sıcak olarak servis yapın