Pırasalı Yufka Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 5 yufka
- 4-5 sap pırasa
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ,kırmızı tatlı biber ,pul biber
- 1, 5 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1, 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Pırasalı Yufka Böreği Tanımı Yapılışı
- Tavaya koyduğumuz sıvı yağda yıkayıp ince ince doğradığımız pırasaları soteliyoruz.
- Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek yaklaşık beş 6 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Pırasamızı yeterlice soğuduktan sonra yapmaya başlayabiliriz.
- Evvel sosu hazırlayalım derin bir kaseye yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
- Yufkamızı pak bir tezgahın üzerine sererek sosumuzu iki yemek kaşığı dökelim.
- Fırçayla her yere ulaşmasını sağlayalım.
- Daha sonra yarım ay olacak biçimde yufkanın bir ucunu öteki ucunun üzerine kapatalım ,tekrar sostan dökelim.
- Uzunlamasına pırasa harcımızı yayalım ve sıkıca kol böreği halinde saralım .
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları bu formda yaptıktan sonra kalan sosumuzu yufkaların üzerine gezdirip çörekotu serperek evvelce ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 45- 50 dakika pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.