Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piriçli Tavuk Kapama

Piriçli Tavuk Kapama
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
piricli-tavuk-kapama.jpg

Piriçli Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Sıcak su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 küçük çay bardağı haşlanmış kabukları alınmış nohut

Piriçli Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları yıkayıp kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. Tencerenin tabanına tereyağını parçalar halinde ilave edin üzerine tavukları dizin. Ara ara çok az su ilavesiyle tavukları pişirin.
  2. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30 dakika ıslatın. Süzgeç alıp soğuk suyla yıkayın süzülmesi için dinlendirin. Pilavı suya salarak pişirilecektir.
  3. Tencereye tereyağını alın. Eriyince önce tuzunu ekleyin. Akabinde nohutları ekleyip kavurun. 1, 5 su bardağı tavuk suyu ve normal suyu ekleyin. Kapak kapatın. Su fokur fokur kaynamaya başlayınca pirinçleri salın karıştırın.
  4. Üzerine tavukları dizin. Kısık ateşte demlendirerek suyu kalmayana dek pişirin. Lezzetin oturması için pilavı ocaktan alınca yoğurt mayalama da sütü sardığınız gibi sarıp sarmalayarak demlendirin. Afiyet olsun.
Piriçli Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt