Piriçli Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk baget
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı pirinç
- Sıcak su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 1 küçük çay bardağı haşlanmış kabukları alınmış nohut
Piriçli Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları yıkayıp kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. Tencerenin tabanına tereyağını parçalar halinde ilave edin üzerine tavukları dizin. Ara ara çok az su ilavesiyle tavukları pişirin.
- Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30 dakika ıslatın. Süzgeç alıp soğuk suyla yıkayın süzülmesi için dinlendirin. Pilavı suya salarak pişirilecektir.
- Tencereye tereyağını alın. Eriyince önce tuzunu ekleyin. Akabinde nohutları ekleyip kavurun. 1, 5 su bardağı tavuk suyu ve normal suyu ekleyin. Kapak kapatın. Su fokur fokur kaynamaya başlayınca pirinçleri salın karıştırın.
- Üzerine tavukları dizin. Kısık ateşte demlendirerek suyu kalmayana dek pişirin. Lezzetin oturması için pilavı ocaktan alınca yoğurt mayalama da sütü sardığınız gibi sarıp sarmalayarak demlendirin. Afiyet olsun.