![pirinc-kofteli-eksili-tirsik-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/14/pirinc-kofteli-eksili-tirsik-tarifi.jpg)
Pirinç Köfteli Ekşili Tirşik Tarifi İçin Malzemeler
Dış Köftesi için
- Yarım kilo pirinç
- 300 gram dana kıyma
- 1 göğüs etinin yarısı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 750 gram dana kıyma
- 3 soğan
- 3 sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet maydanoz
- Yedi bahar
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Yedi bahar
- Pulbiber
- İsteğe bağlı tavuk bulyon
Pirinç Köfteli Ekşili Tirşik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci akşamdan üzerini geçecek kadar kaynar su bırakıp yarım saat bekletiyoruz. Ardından sudan geçirip süzgeçte sabaha kadar bırakıp süzmesi gerek iyice.
- Daha sonra kuru olmuş pirinci robotan geçiriyoruz iyice ezilecek. Daha sonra pirinci bir yoğurma kabına alıp yukarıda dışı için belirttiğim malzemeleri ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. Not. Yoğururken ilik su yardımı ile hamuru yoğuruyoruz.
- İç harcı için :ilk önce kıyma tavaya alıp rengi dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra sonra yemeklik soğanları ve sarımsak ekleyip bir güzel kızartıyoruz.
- En son baharat ve doğradığım 1 demet maydanozu ekleyip bir iki kere çevirip soğumaya bırakıyoruz. Sonra ceviz büyüklüğün den biraz daha büyük bezeler yapıp içini dolduruyoruz.
- Tüm işlem bittikten sonra tenceremi yarısına kadar doldurup kaynadıktan sonra yaptığım köfteleri atıyorum.
- Diğer taraftan başka tavada 2 yemek kaşığı yağ koyup soğanı ince şeritler halinde kesip tavaya alıp kızartıyoruz ardından 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı yedi bahar 1 tatlı kaşığı pulbiber atıp tencereye döküyoruz.