Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Usulü Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım fincan sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 3 damla limon suyu
Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yolu Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı Yapılışı
- Pirinçler üzerini geçecek biçimde kaynar su ekleyin 1 tatlı kaşığı tuz ile 20 dk bekletilir.
- Nişantaşı büsbütün gidince kadar yıkayın süzgüye alın.
- Tencere ye yağı ve şehriyeyi koyalım pembeleşinceye dek bekletelim tencereyi kenara çekip biraz serinlensin suyunu koyalım.
- Kaynayan suya pirinci ekleyin tereyağı ve limon suyu bir iki damla sıkın kapağını kapatalım.
- Altını kısıp suyunu çekene kadar kapağını açmayınız.
- Tane tane pismiş olacak pilavınız bir tıp nazikçe karıştırıp kapağını kapatın ve biraz demlenmesini bekleyin.