Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yöntemi Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane)

Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yöntemi Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pirinc-pilavi-bildiginiz-yontemi-unutun-bu-pilav-en-pratik-tana-tane-4.jpg

Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Usulü Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 3 damla limon suyu

Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yolu Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçler üzerini geçecek biçimde kaynar su ekleyin 1 tatlı kaşığı tuz ile 20 dk bekletilir.
  2. Nişantaşı büsbütün gidince kadar yıkayın süzgüye alın.
  3. Tencere ye yağı ve şehriyeyi koyalım pembeleşinceye dek bekletelim tencereyi kenara çekip biraz serinlensin suyunu koyalım.
  4. Kaynayan suya pirinci ekleyin tereyağı ve limon suyu bir iki damla sıkın kapağını kapatalım.
  5. Altını kısıp suyunu çekene kadar kapağını açmayınız.
  6. Tane tane pismiş olacak pilavınız bir tıp nazikçe karıştırıp kapağını kapatın ve biraz demlenmesini bekleyin.
Afiyet olsun????.
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt