Pirinç Pilavı (Kavurmalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş kavurma
Pirinç Pilavı (Kavurmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci bol su ile yıkayın.
- Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.
- Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 10-25 dakika bekletin.
- Sonra süzüp bekletin sıvı yağ ve tereyağı eritelim.
- Pirinci ilave edin suyu ve tuzu ekleyip pişiriyoruz.
- Kavurmamızı yapmaya geçelim. Bir baş kavurmayı bir tavaya alalım kızartalım ve üzerine servis edelim.Âfiyet olsun ????
Pirinç Pilavı (Kavurmalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.